Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

την παρασκευή

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Προσπάθησα να γράψω για το ραδιόφωνο ,αλλά έγινε μεγάλο μπέρδεμα,για αυτό βλέπετε κάτι που λέει από Ματίνα αλλά δεν έχει κείμενο.Τελικά για πότε έχουμε να γράψουμε για το ραδιόφωνο.
Καλό τριήμερο.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009


Ωραία εικόνα;

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ραδιόφωνο: Μικρό ιστορικό για την Ευρώπη και την Αμερική

Στα τέλη του 19ου αιώνα, το ραδιόφωνο αναγνωρίζεται ως μαζικό μέσο επικοινωνίας. Συγκεκριμένα, ο πρωτοπόρος Ιταλός φυσικός Γουλιέλμος Μαρκόνι, στα βήματα του άγνωστου στο ευρύ κοινό Τέσλα, το 1896 κατασκευάζει τον πρώτο ασύρματο ραδιοφωνικό πομπό, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για την εκπομπή ραδιοκυμάτων μεγάλης συχνότητας. Τρία χρόνια αργότερα, η πρώτη ραδιομετάδοση αποτελεί γεγονός. Ο ασύρματος πομπός του Μαρκόνι μεταδίδει το πρώτο ερτζιανό μήνυμα, που ξεκινάει από τη Μεγάλη Βρετανία, διασχίζει τη Μάγχη, ταξιδεύει στον Ατλαντικό ωκεανό και καταλήγει στον Καναδά. Ταυτόχρονα, διαδίδεται σε Αμερική και Ευρώπη η ασύρματη επικοινωνία. Στις ΗΠΑ, περίπου το 1910, οι πρώτοι "πειρατές" του ασυρμάτου επιτυγχάνουν τη μεταξύ τους επικοινωνία. ΣτηνΕυρώπη, η πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή ψυχαγωγικού χαρακτήρα αναμεταδίδεται το 1914. Τα πρώτα ραδιόφωνα θεωρούνται απαραίτητα στο χώρο της ναυσιπλοΐας, καθώς καθιστούν δυνατή την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των πλοίων. Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ασύρματη επικοινωνία χρησιμοποιείται κατ' εξοχήν από τις στρατιωτικές δυνάμεις ξηράς και αέρα. Το ραδιόφωνο, αρχικά μεγάλο σε μέγεθος και με μικρό αριθμό συχνοτήτων, κατασκευάζεται από τις εξής εταιρείες: από την αγγλική Marconi's Wireless Co Ltd- και τη θυγατρική της, στις ΗΠΑ, Radio Corporation of America (RCA) - από τη γερμανική Telefunken και τη γαλλική Compagnie Sans Fil (CSF).
(Ανατύπωση και δημοσίευση από το Λεύκωμα της Ε.Ρ.Τ. για τα "70 χρόνια Ελληνικής Ραδιοφωνίας")

Εικόνες από την Βόρεια Ευρώπη







































Όπως θα διαβάσατε στη γεωγραφία, η Βόρεια Ευρώπη διακρίνεται για τις πεδιάδες της. Στις φωτογραφίες που αναρτώ παρουσιάζονται πεδιάδες στις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Λεττονία, Εσθονία), καθώς και οι πρωτεύουσες των χωρών αυτών, ακτές της Βαλτικής και συμπληρωματικά και δύο φωτογραφία από την Κρακοβία της Πολωνίας. Για να δείτε καλύτερα τα μέρη που απεικονίζονται, πατήστε αριστερό κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία και αυτή ανοίγει μεγενθυμένη.

Και τα σχόλια είναι σημαντικά

Να διαβάζουμε και τα σχόλια που αφήνει ο καθένας κάτω από μια ανάρτηση. Πατώντας κλικ πάνω στη λέξη "Σχόλια" εμφανίζεται ένα παράθυρο με τα σχόλια που έχουν γίνει για τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Έτσι μπορούμε να επικοινωνούμε χωρίς να καταλαμβάνουμε πολύ χώρο από την επιφάνεια του Ιστολογίου. Σχολιάστε, λοιπόν, εδώ κι όχι στην τάξη.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Γεωγραφία: Βαλτικές ακτές

Ζήλεψα που προσπάθησε ο Γιώργος να ανεβάσει βιντεάκι και για να ελέγξω κι αυτό που είχε πει ο Παναγιώτης ότι δεν μπορεί να το κάνει (αν κι αυτός είναι λογικό να μην μπορεί, αφού ακόμα δεν έγινε συγγραφέας στο ιστολόγιό μας), ορμώμενος, ακόμη, κι από το γεγονός ότι έχουμε για τον οριζόντιο διαμελισμό της Ευρώπης, θα ανεβάσω κι εγώ ένα ή δύο βιντεάκια από την Βαλτική Θάλασσα. ... Τελικά, μετά από πολλές προσπάθειες δεν κατάφερα να ανεβάσω ούτε εικόνα από τα βίντεο. Επιφυλάσσομαι τουλάχιστον για ανάρτηση φωτογραφιών.

Σχολιάζοντας τα πρόχειρα που βρήκα στην επεξεργασία των αναρτήσεων

Όταν κάποιος συνδέεται με τους κωδικούς του στο ιστολόγιο και ζητήσει να επεξεργαστεί ξανά κάποια παλιά του ανάρτηση, βλέπει κι όσες άλλες αναρτήσεις έχουν γίνει ή όσες ακόμα δεν έγιναν και είναι καταχωρημένες ως "πρόχειρα". Έτσι είδα ότι η Κατερίνα και ο Γιώργος έχουν αποθηκεύσει κάποιες πρόχειρες σημειώσεις (η Κατερίνα) και ένα βίντεο (ο Γιώργος). Να σας πω παιδιά ότι αν θέλετε να δημοσιεύσετε την ανάρτησή σας, κάντε πρώτα κι έναν ορθογραφικό έλεγχο! Κι αν βαριέστε εσείς, αφήστε το μηχάνημα να την κάνει!!! Στο πινακάκι της επεξεργασίας του κειμένου, δίπλα από το εικονίδιο για την εισαγωγή φωτογραφίας στο ιστολόγιο, υπάρχει το αντίστοιχο για τον ορθογραφικό έλεγχο. Είναι σημειωμένο με ένα τικ και τα ΑΒC.
Άιντε και σας περιμένουμε να δημοσιεύσετε.

Το ιστολόγιο στην υπηρεσία της Ευέλικτης;

Χθες το βράδυ καθόμουν και ξεφύλλιζα το Λεύκωμα που μας έστειλαν από την Ε.Ρ.Τ. για τα 70 χρόνια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μέσα στα τόσα κείμενα που είναι παρατιθέμενα εκεί, υπάρχουν κάποια που τα βρήκα αρκέτα ενδιαφέροντα για να αναρτηθούν και στο δικό μας ιστολόγιο. Σκέφτηκα, επίσης, ότι θα μπορούσατε κι εσείς να αναρτήσετε ό,τι πληροφορία θα φέρνατε στα πλαίσια της Ευέλικτης για το Ραδιόφωνο.
Βέβαια, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να σεβόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα. Θα σημειώνουμε, λοιπόν, την πηγή από την οποία αντλήσαμε την πληροφορία μας, γράφοντας στην ανάρτησή μας τον συγγραφέα, τον τίτλο του βιβλίου ή του άρθρου από όπου πήραμε ό,τι δεν είναι δικό μας, την ημερομηνία έκδοσης, εφόσον πρόκεται για άρθρο εφημερίδας, την επωνυμία της εφημερίδας ή του ιστοτόπου(ιστοσελίδας, ιστολογίου) κλπ. Έτσι, βοηθούμε και όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει και το πρωτότυπο να το άναζητήσει και να το βρει εύκολα.
Οπότε, ας δοκιμάσουμε να εργαστούμε στο ιστολόγιο, για να δούμε δημοσιευμένα τα κείμενά μας.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

VLAKEIA PHOTO

κυριε τι φωτογραφια ειν'αυτη lol

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Γεια σας, είμαι πολύ χαρούμενη που αυτές τις μέρες που δεν έχουμε σχολείο μπορούμε να συνομιλούμε.Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η φωτογραφία που είμαστε όλη η τάξη μαζί.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

tpt!!

kastoria ftw :)) xxaxaxx

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Κι άλλες Φωτογραφίες από το Λαογραφικό







Τελικά, ψάχνοντας στους υπολογιστές του σχολείου, βρήκα μόνο αυτές τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν κάποιους από εσάς (ή έστω, ένα κομμάτι από κάποιον από εσάς). Για τους υπόλοιπους δεν υπάρχουν φωτογραφίες, γιατί, προφανώς, δε βγάλατε τους εαυτούς σας-και καλά κάνατε, αφού η δουλειά σας ήταν να φωτογραφίζετε τους χώρους κι όχι ο ένας τον άλλο.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Μπροστά σε απορίες

Διάβασα τα τελευταία σχόλια που γράφτηκαν από την Ελένη και τη Μαρία. Ας διευκρινήσω πως σχόλια μπορείτε να κάνετε κάτω από την κάθε ανάρτηση. Έτσι, αυτά τα τελευταία θα μπορούσαν να μπουν κάτω από την καταχώρηση με τις φωτογραφίες.
Όσον αφορά τώρα στην ουσία των σχολίων σας, κορίτσια, έχω να σημειώσω τα εξής: το χαρακτηρισμό των φωτογραφιών τον έκανα με μια δόση πειράγματος, έστω του δικού μου ύφους. Οι φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στο λαογραφικό θα αναρτηθούν όλες! Αυτές ήταν το πρώτο μέρος. Δεν μπόρεσα να τις αναρτήσω όλες διαμιάς, γιατί βρίσκονται σκορπισμένες σε διαφορετικούς υπολογιστές του σχολείου, έτσι όπως τις είχατε οι ομάδες περσμένες σε αυτόν που δουλεύατε. (Παρεπιπτόντως, μπορώ να αναρτήσω και σημασίες για τις λέξεις που τις έχετε χάσει)
Θέλω, επίσης, να σας ενημερώσω, πως θα αναρτήσω και φωτογραφίες από την εκδρομή μας στην Αθήνα, όπως άλλωστε και ένα βίντεο που δείχνει το Διαμαντίδη να παίζει στο πιάνο του Χατζηδάκι. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να τα πάρω από τον κ. Νίκο Αλχασίδη, που είχε έρθει μαζί μας.
Τέλος, οδηγίες για διορθώσεις, αναρτήσεις δικές σας και άλλα διάφορα, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε προς το παρόν να τα πούμε από το ιστολόγιο, διαφωτίζοντας τις απορίες σας επιτόπου στους υπολογιστές του σχολείου.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Μια βοήθεια, βρε παιδιά!

Παρακαλώ πολύ όσους από εσάς γνωρίζουν πώς μπορεί κάποιος να συνδεθεί στο ιστολόγιο και να κάνει ανάρτησει κάποιο κείμενό του, να γράψει σε αυτή τη σελίδα πώς το κάνει, για να μπορέσουν κι άλλοι να τον ακολουθήσουν. Ειδάλλως θα σας το εξηγήσω στο σχολείο.
Επίσης, θα ήθελα να ζητήσω, από τους φωτεινούς παντογνώστες των υπολογιστών, να ερευνήσουν λίγο τα gudgets, που προτείνει ο διαχειριστής και να μας προτείνουν και αυτοί τι θα ήθελαν να έχει το ιστολόγιό μας. Τα gudgets θα τα βρείτε, αφού συνδεθείτε, στην ετικέτα "Διάταξη". Πατήστε με το ποντίκι πάνω στη λέξη και θα σας παρουσιάσει ένα κατάλογο με κατηγορίες από αυτά. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε.Δείτε και προτείνετε.

Φωτογραφιών συνέχεια

Αυτή είνα μία φωτογρφία από την περσινή σχολική χρονιά, εποχή: Ιούνιος του 2008, όταν πηγαίναμε να εντοπίσουμε τα σημεία που σώζονται βυζαντινά τείχη στην Καστοριά

Διορθώνοντας τα κριτήρια

Διορθώνοντας, λοιπόν, τα κριτήρια μού έκανε εντύπωση το ότι δεν τα πήγατε τόσο καλά όσο τα περίμενα! "Τι έγινε;" σκέφτηκα, "ξεσυνήθησαν να γράφουν κριτήρια;" Εσείς τι λέτε; Σκεφτείτε ότι γράφατε με ανοιχτά βιβλία, έστω στην Ιστορία, αλλά κάποια λάθη ήταν πολύ τραγικά, αν βάλετε στο μυαλό σας πως είχαμε κάνει και παρόμοιες ασκήσεις την Τετάρτη 11/2/2009. Ένα πράγμα, επομένως, μου μένει να δεχτώ...ότι δεν διαβάσατε καλά. Έχετε στο νου σας, παρακαλώ, ότι όποιος διαβάζει καλά, μπορεί να απαντά σε τέτοια ζητήματα χωρίς καν να έχει ανοιχτό βιβλίο. Οπότε, περιμένω την επόμενη φορά να είστε όλοι άριστοι.
Άντε με το καλό

Μην ντρέπεστε, κοπιάστε

Βλέπω ότι μπαίνετε στο ιστολόγιο σε διάφορες στιγμές, αλλά αφήνετε μόνο μηνύματα ή χαιρετισμούς. Μην ντρέπεστε! Γράψτε κάτι που σας απασχολεί εκείνη τη στιγμή! Ρωτήστε ό,τι θέλετε! Καταθέστε κάποιες σκέψεις για αυτά που ζείτε, για τα γεγονότα που μαθαίνετε, για αυτά που επθυμείτε να γίνουν! Ζητήστε κάτι που θα μπορούσε κάποιος να σας το δώσει. Ξέρω ότι το βλέπετε λίγο σαν αγγαρεία, γι' αυτό και δεν περιμένω να ανταποκριθείτε αμέσως. Από ότι βλέπω πιο πολύ πλάκα θέλετε να κάνετε, όμως ας έχετε στο μυαλό σας πως αυτό το ιστολόγιο μπορεί να σας προσφέρει κάποιες λύσεις σε διάφορα θέματα.
Αναμένουμε, λοιπόν.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Από την Επίσκεψή μας στο λαογραφικό







Όπως βλέπετε όλοι, κάποιοι είχαν στο μυαλό τους όχι μόνο την φωτογράφιση των χώρων του αρχοντικού Αϊβάζη, αλλά και την προσωπική τους προβολή!!!